Personvern

 

PERSONVERN

----

 

 

Er du opptatt av hvordan dine personopplysninger blir ivaretatt i denne nettbutikken? Da har du kommet til rett sted!

Nedenfor vil du kunne lese hvordan vi i Vestnes Autospa håndterer personopplysninger, samt få informasjon om dine rettigheter som registrert hos oss. Vi håper du finner det du leter etter her. Du kan selvsagt også kontakte oss, dersom du har spørsmål om vår behandling av dine opplysninger. Vi er opptatt trygghet og gjennomsiktighet på dette området, og vi tar dine henvendelser seriøst!

Behandlingsansvarlig:

  • Navn: Vestnes Autospa
  • Kontaktperson: Kay Tore Lid
  • Telefon: 905 33 585
  • E-post: ktl@vestnesautospa.no
  • Adresse: Vorpeneslia 2, 6390 Vestnes

Hvorfor behandler vi personopplysninger?

Vi samler inn og behandler personopplysninger for å kunne tilby besøkende på våre nettsider de tjenester og produkter de etterspør. Vi ønsker også å tilby bedre og mer relevant innhold til den enkelte kunde, samt skape gode og langvarige relasjoner til våre eksisterende kunder.

Når behandler vi personopplysninger?

Nedenfor finner du en liste over når og hvordan vi behandler personopplysninger i de enkelte tilfellene. Merk at all behandling er basert på samtykke, med unntak av innsamling av data ved kjøp, hvor enkelte opplysninger må gis for å kunne gjennomføre kjøpet. I dette tilfellet er behandlingsgrunnlaget avtaleinngåelse.

Nyhetsbrev:

  • Hvor: Nettbutikkens nyhetsbrev
  • Hva lagres: E-postadresse.
  • Bruksområde for personopplysninger: For å sende ut nyhetsbrev.
  • Lagringstid: På ubestemt tid. Til du melder deg av nyhetsbrevet eller ber om sletting.
  • Behandlingsgrunnlag: Samtykke.
  • Sikkerhet: Informasjonen lagres på sikret server. Kontakt oss for ytterligere informasjon om sikkerhet.
  • Databehandler (tredjepart): Make AS

Kjøp i nettbutikken:

  • Hvor: I butikkens utsjekk/kasse
  • Hva lagres: Fornavn, etternavn, telefonnummer, e-post, gateadresse, postnummer, sted,varenavn, antall varer, fraktalternativer som velges, navn på valgt betalingsmetode (f.eks. Klarna Faktura) og pris lagres også.Fødsels- og personnummer kreves kun ved bruk av finansieringstjenester, og lagres ikke i nettbutikken. Fødsels- og personnummer samles inn og behandles kun av betalingstilbyder. Firmanavn, organisasjonsnummer og kontaktperson kreves ved bedriftskjøp.
  • Bruksområde for personopplysninger: For å gjennomføre et kjøp i denne nettbutikken kreves navn, adresse og kontaktinformasjon for gjennomføring av betaling og sending av varer, samt utsendelse av faktura der det er valgt. Kontaktopplysningene kan også benyttes for å kontakte kjøper i forbindelse med kjøpet. Fødsels- og personnummer benyttes av finansieringstilbyder for å kunne utføre en kredittsjekk i forbindelse med bruk av faktura og finansieringstjenester. Informasjonen vil også benyttes til regnskapsformål.Lagringstid: Personopplysningene lagres i henhold til Lov om bokføring, og normalt i 10 år etter utgangen av regnskapsåret. Dersom avtale om ekstra garanti på varen er inngått vil opplysningene lagres så lenge garantien er gjeldende, men ikke kortere enn 10 år.
  • Behandlingsgrunnlag: Nødvendig for avtaleinngåelse/kjøp og for bokføring.
  • Sikkerhet: Informasjonen lagres på sikret server. Kontakt oss for ytterligere informasjon om sikkerhet.
  • Databehandler (tredjepart): Klarna AB, Vipps AS, Fiken As, Bring Norge, Posten Norge AS, ConnectmyApps, Shopify Inc

Kontaktskjema/kundehenvendelser:

  • Hvor: Kontaktskjema i nettbutikk
  • Hva lagres: Fornavn, etternavn, telefonnummer, e-post + henvendelse.
  • Bruksområde for personopplysninger: Informasjonen benyttes for å kunne svare deg på din henvendelse. Dersom du tidligere har sendt inn en henvendelse registrert på samme navn, telefonnummer eller e-postadresse vil vi kunne se henvendelseshistorikken din. Dette gjør vi for å kunne svare bedre på dine spørsmål, særlig dersom de er relatert til tidligere henvendelser eller kjøp.
  • Lagringstid: Informasjonen tilknyttet din henvendelsene lagres så lenge det er nødvendig for å kunne besvare dine henvendelser.
  • Behandlingsgrunnlag: Samtykke.
  • Sikkerhet: Informasjonen lagres på sikret server. Kontakt oss for ytterligere informasjon om sikkerhet.
  • Databehandler (tredjepart): Microsoft

Opprettelse av kundeprofil i nettbutikken:

  • Hvor: Under “Min konto/opprett kunde”
  • Hva lagres: Fornavn, etternavn, adresse, telefonnummer, passord og e-postadresse.
  • Bruksområde for personopplysninger: Informasjonen benyttes for å opprette en kundeprofil for deg. I din kundeprofil kan du se kjøp du har lagt inn i butikken, samt redigere og tilpasse personopplysninger du har gitt til oss. Du kan også melde deg på nyhetsbrev på din kundeprofil.
  • Lagringstid: Informasjonen tilknyttet din kundeprofil lagres frem til du ber om at den skal slettes.
  • Behandlingsgrunnlag: Samtykke.
  • Sikkerhet: Informasjonen lagres på sikret server. Kontakt oss for ytterligere informasjon om sikkerhet.

Cookies:

Denne nettbutikken bruker cookies, eller såkalte informasjonskapsler, for å gi deg en bedre brukeropplevelse i alle kanaler. Bruk av cookies er basert på samtykke gjennom cookies-innstillinger i din nettleser, samt din fortsatte bruk av våre sider. Er du nysgjerrig på vår bruk av cookies, samt hvordan du styrer bruken av disse?

Les mer her.

Hva er nettbutikkens behandlingsgrunnlag?

Vestnes Autospa behandler enkelte typer personopplysninger. Hvilke typer data vi behandler finner du i oversikten ovenfor. Vårt behandlingsgrunnlag er i de fleste tilfeller samtykke, med ett unntak. Dette betyr at vi samler inn og behandler personopplysninger basert på samtykke fra den registrerte. Ved kjøp i vår nettbutikk er derimot behandlingsgrunnlaget ikke samtykke, men nødvendighet for avtaleinngåelse i tillegg til lovpålagte krav om bokføring.

Nettbutikken benytter leverandør utenfor EU og EØS

Dataene for din kundeprofil lagres hos servere hos Shopify Inc, i Canada

 

Dine rettigheterTilgang til egne personopplysninger:

Dersom du er registrert i våre systemer har du rett til å få tilgang til dataene vi har om deg, skulle du ønske det. Dette innebærer at du kan få dataen tilsendt, eller du kan bli informert om hvor du kan finne disse dataene. I noen tilfeller kan vi bli nødt til å be om ytterligere opplysninger om deg for å kunne bekrefte identiteten din før du får tilgang. Kontakt behandlingsansvarlig dersom tilgang er ønskelig.

Retting av egne personopplysninger:

Dersom du er registrert i våre systemer, og oppfatter at vi har registrert feilaktige opplysninger om deg, har du rett til å få disse dataene rettet, eller du kan få tilgang til å rette disse selv. I noen tilfeller kan vi bli nødt til å be om ytterligere opplysninger om deg for å kunne bekrefte identiteten din før du får tilgang. Kontakt behandlingsansvarlig dersom retting er ønskelig.

Sletting av egne personopplysninger:

Dersom du er registrert i våre systemer, men ønsker at vi sletter opplysningene vi har om deg, har du rett til dette. Ønsker du å slette dine data ber vi deg ta kontakt via e-postadresse kundeservice@vestnesautospa.no. Vi tar forbehold om at det i enkelte tilfeller kan foreligge grunner som gjør at dataen ikke umiddelbart kan slettes, dersom du har inngått en kontrakt med oss, og disse dataene er nødvendige for opprettholdelse av denne kontrakten. I noen tilfeller kan vi bli nødt til å be om ytterligere opplysninger om deg for å kunne bekrefte identiteten din før du får tilgang. Kontakt behandlingsansvarlig dersom sletting er ønskelig.

Begrense behandling av egne personopplysninger:

Dersom du er registrert i våre systemer, og ønsker å begrense behandlingen av dine personopplysninger, har du rett til å be om dette. Du kan be om at enkelte behandlingsformer opphører, eller du kan be om at vi avslutter all behandling. Vi tar forbehold om at det i enkelte tilfeller kan foreligge lovmessige grunner som gjør at slik begrensning av behandling ikke kan utføres. Sletting av data kan da gjerne være et alternativ, dersom generell begrensning ikke er mulig etter gjeldende regelverk. I noen tilfeller kan vi bli nødt til å be om ytterligere opplysninger om deg for å kunne bekrefte identiteten din før vi kan utføre endringene. Kontakt behandlingsansvarlig dersom begrensning av behandling er ønskelig.

Dataportabilitet:

Dersom du er registrert i våre systemer, og innsamlingen og behandlingen av disse personopplysningene utføres automatisk og er basert på samtykke, har du rett til å overføre disse opplysningene til andre leverandører. Du kan etterspørre dette fra oss, og du har da rett til å motta disse opplysningene i et strukturert, alminnelig anvendt og maskinleselig format. Du kan også ha rett til å få disse dataene overført direkte fra oss til en annen leverandør, dersom dette er teknisk mulig. I noen tilfeller kan vi bli nødt til å be om ytterligere opplysninger om deg for å kunne bekrefte identiteten din før vi kan utføre dette. Kontakt behandlingsansvarlig dersom flytting eller overføring av dine personopplysninger er ønskelig.

Trekke samtykke til behandling av egne personopplysninger:

Med unntak av informasjon du gir fra deg i forbindelse med kjøp, er all behandling av personopplysninger hos Vestnes Autospa begrunnet i et samtykke. Du har rett til å trekke ditt samtykke når som helst, og behandlingen av disse personopplysningene til det aktuelle formålet skal da opphøre. Dersom opplysningene kun benyttes til det formålet du trekker ditt samtykke fra, skal opplysningene også slettes. I noen tilfeller kan vi bli nødt til å be om ytterligere opplysninger om deg for å kunne bekrefte identiteten din før vi kan utføre dette. Kontakt behandlingsansvarlig dersom du ønsker å trekke ditt samtykke til en eller flere behandlinger av personopplysninger.

Klage på behandling av egne personopplysninger:

Dersom du ønsker å klage på måten opplysningene dine behandles på, eller annet relatert til dine personopplysninger, har du rett til det. Vi håper du ønsker å sende en e-post eller på annen måte kontakte behandlingsansvarlig (kontaktopplysningene til behandlingsansvarlig finner du øverst på denne siden). Behandlingsansvarlig har ansvaret for å ivareta dine rettigheter, og hjelper deg med det du måtte lure på.

Du har også rett til å kontakte Datatilsynet dersom du er uenig i avgjørelser eller behandlingsmåter hos Vestnes Autospa Lid

 

TIlleggsinformasjon:

Seksjon 1 - Hva gjør vi med dine opplysninger?

Når du kjøper noe fra butikken vår, som en del av kjøp og salgsprosessen, samler vi inn personlig informasjon du gir oss, for eksempel navn, adresse og e-postadresse. 
Når du surfer på vår butikk, mottar vi også automatisk datamaskinens IP-adresse for å gi oss informasjon som hjelper oss å lære om nettleseren og operativsystemet. 
E-postmarkedsføring (hvis aktuelt): Med din tillatelse kan vi sende deg e-postmeldinger om butikken vår, nye produkter og andre oppdateringer.

Seksjon 2 - Samtykke

Hvordan får du mitt samtykke? 
Når du gir oss personlig informasjon for å fullføre en transaksjon, bekreft kredittkortet ditt, bestill en bestilling, ordne levering eller returnere et kjøp, vi innebærer at du samtykker i at vi samler inn den og bruker den bare av den spesifikke årsaken. 
Hvis vi ber om din personlige informasjon av annen grunn, for eksempel markedsføring, vil vi enten spørre deg direkte for ditt uttrykte samtykke eller gi deg mulighet til å si nei.

Hvordan trekker jeg ut samtykket mitt? 
Hvis du, etter at du har logget inn, mister deg, kan du trekke samtykket fra deg for å kontakte deg, for fortsatt innsamling, bruk eller utlevering av informasjonen din, når som helst, ved å kontakte oss på kundeservice@vestnesautospa.no eller sende oss på: 
Vestnes Autospa 
Vorpeneslia 2 Vestnes NO 6390

AVSNITT 3 - OPPLYSNINGER

Vi kan avsløre din personlige informasjon dersom vi er lovpålagt å gjøre det, eller hvis du bryter med våre brukervilkår.

SEKSJON 4 - SHOPIFY

Butikken vår er hostet på Shopify Inc. De gir oss den elektroniske e-handelsplattformen som gjør at vi kan selge våre produkter og tjenester til deg. 
Dine data lagres gjennom Shopifes datalagring, databaser og det generelle Shopify-programmet. De lagrer dataene dine på en sikker server bak en brannmur.

Innbetaling: 
Hvis du velger en direkte betaling gateway for å fullføre kjøpet, lagrer Shopify dine kredittkortdata. Den er kryptert gjennom betalingskortindustrien Datasikkerhetsstandard (PCI-DSS). Dine kjøpstransaksjonsdata lagres kun så lenge det er nødvendig for å fullføre kjøpetransaksjonen din. Etter at det er fullført, slettes informasjonen om kjøpstransaksjonen din. 
Alle direkte betaling gateways overholder standarder fastsatt av PCI-DSS som forvaltes av PCI Security Standards Council, som er en felles innsats av merker som Visa, Mastercard, American Express og Discover. 
PCI-DSS-krav bidrar til å sikre sikker håndtering av kredittkortinformasjon av butikken og tjenesteleverandørene. 
For mer innsikt, kan du også lese Shopifys brukervilkår (https://www.shopify.com/legal/terms) eller personvernerklæring (https://www.shopify.com/legal/privacy).

SEKSJON 5 - TJENESTE DELTJENESTER

Generelt vil tredjepartsleverandørene som brukes av oss, bare samle inn, bruke og avsløre informasjonen din i den utstrekning som er nødvendig for at de skal kunne utføre de tjenestene de tilbyr til oss. 
Imidlertid har enkelte tredjepartsleverandører, for eksempel betalingsgateways og andre betalingsformidlingsprosessorer, deres egne retningslinjer for personvern i forhold til den informasjonen vi må gi til dem for dine kjøpsrelaterte transaksjoner. 
For disse leverandørene anbefaler vi at du leser deres retningslinjer for personvern, slik at du kan forstå måten din personlige informasjon vil bli håndtert av disse leverandørene på. 
Husk spesielt at enkelte tilbydere kan være lokalisert i eller ha fasiliteter som har en annen jurisdiksjon enn deg eller oss. Så hvis du velger å fortsette med en transaksjon som involverer tjenester fra en tredjeparts tjenesteleverandør, kan informasjonen din bli underlagt lovene i jurisdiksjonen (ene) der den aktuelle tjenesteleverandøren eller fasilitetene er lokalisert. 
Hvis du for eksempel befinner deg i Canada, og transaksjonen din behandles av en betalingsgateway som er lokalisert i USA, kan dine personlige opplysninger som brukes til å fullføre denne transaksjonen, bli underlagt offentliggjøring i henhold til amerikansk lovgivning, inkludert patriotloven. 
Når du forlater butikkens nettside eller omdirigeres til et tredjeparts nettsted eller -applikasjon, er du ikke lenger styrt av denne personvernreglene eller websitetens brukervilkår.

Lenker 
Når du klikker på koblinger på butikken vår, kan de lede deg bort fra nettstedet vårt. Vi er ikke ansvarlige for personvernspraksis for andre nettsteder og oppfordrer deg til å lese deres personvernerklæringer.

SEKSJON 6 - SIKKERHET

For å beskytte dine personlige opplysninger, tar vi rimelige forholdsregler og følger beste praksis i bransjen for å sikre at det ikke er feilaktig tapt, misbrukt, åpnet, avslørt, endret eller ødelagt. 
Hvis du oppgir kredittkortinformasjonen din, blir informasjonen kryptert ved hjelp av Secure Socket Layer Technology (SSL) og lagret med AES-256 kryptering. Selv om ingen overføringsmetode over Internett eller elektronisk lagring er 100% sikker, følger vi alle PCI-DSS krav og implementerer ytterligere aksepterte industristandarder.

SEKSJON 7 - Cookies

 Her er en liste over informasjonskapsler vi bruker. Vi har listet dem her, slik at du kan velge om du vil ekskludere informasjonskapsler eller ikke. 
 _session_id, unikt token, sessional, Tillater Shopify å lagre informasjon om økten din (henvisning, destinasjonsside, etc). 
 _shopify_visit, ingen data holdt, Vedvarende i 30 minutter fra det siste besøket, Brukes av vår leverandør intern statistikkspor for å registrere antall besøk 
 _shopify_uniq, ingen data holdt ut, utløper midnatt (i forhold til besøkende) neste dag, teller antall besøk til en butikk av en enkelt kunde. 
Vogn, unikt token, vedvarende i 2 uker, Lagrer informasjon om innholdet i handlekurven din. 
 _secure_session_id, unikt token, sessional 
 Storefront_digest, unikt token, ubestemt Hvis butikken har et passord, brukes dette til å avgjøre om gjeldende besøkende har tilgang.

Seksjon 8 - Samtykke

 Ved å bruke dette nettstedet, representerer du at du er minst en alder av flertall i din stat eller bostedsby, eller at du er flertalsalderen i din stat eller bostedsby, og du har gitt oss ditt samtykke til å tillate noen av Dine mindre avhengige til å bruke dette nettstedet.

SEKSJON 9 - ENDRINGER TIL DENNE personvernserklæringen

Vi forbeholder oss retten til å endre denne personvernreglene når som helst, så vær så snill å se gjennom det. Endringer og klargjøringer vil tre i kraft umiddelbart etter at de er lagt ut på nettsiden. Hvis vi gjør vesentlige endringer i denne policyen, vil vi varsle deg her om at den har blitt oppdatert, slik at du er klar over hvilken informasjon vi samler inn, hvordan vi bruker den, og under hvilke omstendigheter, hvis noen bruker og / eller avslører den. 
Hvis butikken vår er oppkjøpt eller fusjonert med et annet selskap, kan informasjonen din overføres til de nye eierne, slik at vi kan fortsette å selge produkter til deg.

Spørsmål og kontaktinformasjon

Hvis du vil: Få tilgang til, korrigere, endre eller slette personlig informasjon vi har om deg, registrer en klage eller bare ha mer informasjon, kontakt vår personvernerklærer på kundeservice@vestnesautospa.no